Tuki- ja liikuntaelinten fysioterapia
Meillä tuki- ja liikuntaelinongelmien fysioterapia perustuu aina tarkkaan ja yksilölliseen alkututkimukseen. Sen perusteella laadimme asiakkaan kanssa yhteistyössä fysioterapiasuunnitelman, joka sisältää mm. manuaalista terapiaa ja terapeuttista harjoittelua. Alkututkimuksen ja kliinisen päättelyn avulla hoitotekniikat ja harjoittelu voidaan kohdentaa juuri sille alueelle, joka ongelman aiheuttaa. Tavoitteena on asiakkaan oireiden helpottuminen ja niiden uusiutumisen ennaltaehkäisy.
Muita käytössämme olevia hoitotekniikoita ovat mm. faskia-käsittelyt ja Kinesioteippaus.
Bobath -terapia/NDT
NDT (Neurodevelopmental Treatment), Bobath -terapia on maailmanlaajuisesti tunnettu ja käytetty neurologisen kuntoutuksen lähestymistapa. Tässä keskeistä on analysoida asiakkaan liikkumista, toimintakykyä ja kommunikointia sekä niihin liittyviä haasteita. Bobath-lähestymistavalla pyritään helpottamaan asiakkaalla alkututkimuksessa havaittuja pulmia sekä terapiatilanteissa että arjessa.
Tausta-ajatuksena on mahdollisimman suuren itsenäisyyden saavuttaminen omassa elämässä ja ympäröivässä yhteiskunnassa.
Lymfaterapia (LYKO)
Lymfahoidon Kokonaisuus (LYKO) -terapia on fysioterapian erikoisala, jolla hoidetaan eri syistä syntyneitä turvotuksia ja niiden seurauksia sekä vaivoja tai sairauksia, joiden yhtenä oireena on turvotus. Nämä ovatkin lymfaterapiahoidon pääindikaatioita.
Lymfaterapiassa tuetaan imusuoniston toimintaa. Sen tärkein tehtävä on poistaa kudoksista sinne aineenvaihdunnan seurauksena jäänyttä neste- ja valkuaisaine-kuormaa. Aikainen terapian aloittaminen tuottaa parhaimmat hoitotulokset, mutta myös pitkälle edenneissä tapauksissa voidaan turvotusta aina vähentää.
Parhaimman lopputuloksen saavuttamiseksi lymfaterapia tulisi toteuttaa intensiivisenä hoitojaksona n. 3krt viikossa muutaman viikon ajan. Lymfaterapiaa voidaan kuitenkin sisällyttää myös fysioterapiakäynteihin.